Monday, 23 January 2012

Blog Bukan Kerja Mudah

Assalamualaikum.


Hello


Hello blogger boys and girls sekalian. How are you guys doing? Sihat? Bagus. Kalau Korang perasan, baru baru ni aku liat sangat nak update blog kan? Bukan apa, actually sejak dua tiga entry lepas, aku baru sedar what is blogging yang sebenarnya. And you know what, bukan senang nak jadi blogger sebenarnya.



And kenapa aku cakap macam tu? Actually blogging ni bukan sekadar taip. Tapi sebenarnya kita berkongsi saham. Yeah. Setiap apa yang kita taip atau upload akan dibaca oleh orang awam. Sebab tanpa kita sedar, blogging ni membuat kan kita berbicara atau berkongsi sesuatu dengan dunia yang tanpa sempadan. Except kalau kita private kan blogging.



Yeah. Berkongsi saham yang aku maksudkan kat sini adalah berkongsi ganjaran dan balasan. You know. Stuff like kalau kita kongsi benda baik kita dapat pahala and kalau kita kongsi benda tak baik, saham dosa jugak kita dapat. Yeah. Benda yang kita kecil kecil kan sebenarnya adalah a really big deal.




Well, you know, stuff like artikel informasi pun. Salah bagi, you alls tahu lah jawapan nya kan. And ni adalah salah satu sebab kenapa aku tak buat entry SEO. SEO is a really strong killer. Aku tahu, entry SEO boleh kaut banyak gila duit dari pihak periklanan. But still. Strng killer is still strong killer. Salah info, nahas kita.



Tu aku baru sentuh pasal entry. Belum lagi pasal gambar yang kita gunakan lagi. Well, aku pernah tersentap masa baca artikel pasal teguran ke atas berhati hati bila guna kan gambar dalam artikel kita. Maklum lah. masa tu aku noobs lagi kut. Gambar main letak je. And korang pun sedap je baca entry aku dengan gambar gambar yang. Err.. err.. you know. Stuff like kissing, romance, and others. Tapi tak ada dah. Percaya lah. Dah tak ada beb.



And korang kena tahu, gambar yang bukak aib orang jugak sangat bahaya untuk saham kita. Yeah like perempuan tak pakai tudung. And gambar lelaki sexy yang buatkan perempuan tergoda. Yeah aku tahu. Badan lelaki memang senang buat perempuan rasa, "aww. Hot stuff". Ehem. Gambar macam tu bahaya. Takut menaikkan nafsu pembaca kita. Kita jugak dapat saham sebab sebarkan.



And sekarang korang dah pun tahu kenapa aku ada sedikit lambat post artikel baru. Ok fine. Bukan sedikit. Tapi banyak. Like dah malas. Tapi tu semua cuma tanggapan korang. Hakikatnya, aku tengah cuba perah idea macamana nak buat artikel artikel bagus untuk tatapan korang. And aku jugak cuba untuk bagi korang artikel yang buat kan korang tak buang masa semata mata melawat gitarputeh ni. Sebab buang masa atas satu benda tak berfaedah tu kita kena elkkan, kan?



Sekian



No comments:

Post a Comment